2012. január 31., kedd

Kőrösi Tamás: Lombikcsodák c. könyv szép állapotú - Jelenlegi ára: 990 Ft

Ez a könyv a mesterséges megtermékenyítésről (lombik programról) szól orvos-, pszichológus- és páciensszemmel. Jó állapotú, kb. kétszer lett kiolvasva. Új ára 3. 000. - Ft volt. Súlya: 270 gramm.
A történet:
2008-ban a világ első lombikbabájának 30. születésnapját ünnepelte a világ. E jubileum alkalmából készített intejút akkor a Nők Lapja Café internetes portálnak dr. Kőrösi Tamással, a győri Kaáli Intézet orvos-igazgatójával Vida Melinda. Az újságíró korábban nyolc esztendőn át volt a Kisalföld megyei napilap munkatársa, s az egészégügyi  témák tudósítójaként gyakran megfordult a meddőségi centrumban. A hivatásos tollforgató tudta, hogy a főorvos nem csak riportalanynak kiváló, de maga is ügyesen bánik a szavakkal. Amikor az említett jubileumi beszélgetés során Kőrösi doktor megemlítette, hogy a győri Kaáli Intézet a következő év, 2009 őszén lesz tízesztendős, az újságíró rögtön feltette neki az evidensnek tűnő kérdést: miért nem késztít a publikákcióból egy összefogalaló kötetet? Így indult ez a  történet. A könyv konkrét munkáltai  2009 februárjában kezdődtek el, és pontosan 9 hónappal később, - ahogy a babák is -, megszületetett a Lombikcsodák.  A fejezetek zöme dr. Kőrösi Tamás írásait tartalmazza, számos új cikkel, friss információval megtűzdelve, melyet Vida Melinda lombikbabás családmesékkel és színes, a kezelések előtt álló anyukák számára érdekes és hasznos háttéranyagokkal, dr. Kőváriné Szalánczi Krisztina pszichológus a győri Kaáli intézeti páciensekkel szerzett tapasztalataival, valamint a meddőség lelki hátteréről megfogalmazott gondolataival, dr. Mikula Zsuzsa altatóorvos pedig mosolycsalogató anekdotáival egészített ki. A kötet elsősorban azoknak írodott, akihezhez bár nagyon szeretnék, de még nem érkezett meg a gólya.
Abban, hogy e könyv megjelenhetett, sokan segítették az alkotógárdát. Többek között hála illeti az egykori pácienseket, közülük akadtak, akik a történetük elmesélésével, mások egyéb különböző módokon, de mindannyian lelkesen és az első szóra járultak hozzá a csapatmunkához. Végül elkészült a mű, s e közös örömben immár csaknem háromezer „ győri édes” lombikbaba szíve is együtt dobban az írókkal, a ma már boldog anyukákkal, teljessé vált családokkal és a leendő "lombikos" kismamákkal, kispapákkal.
Nézz szét a többi aukcióm között, több ilyen témájú könyvem is van!  


Jelenlegi ára: 990 Ft

Az aukció vége: 2012-02-07 16:30
. Kőrösi Tamás: Lombikcsodák c. könyv szép állapotú - Jelenlegi ára: 990 Ft